Så har jag bakat en ny omgång matbröd.
Jag ledsnade på allt köpebröd med massor av konserveringsmedel, som dessutom kostar en förmögenhet.
Droppen var när en bit morotslimpa blev liggandes i skafferiet några veckor. Den var lika fin som när vi köpte den.
Så för dryga året sedan bakar jag matbrödet själv. I början var det lite missar, med fel temperatur på vattnet mm. Men nu rullar det på rätt smärtfritt. Hitintills har jag mest gjort enligt recepten på påsarna, fast blandat i lite kryddor, solroskärnor, pumpakärnor, russin mm.
Men i kväll gjorde jag ett större steg för mig.
Första degen blev som vanligt. Deg två med rågsiktsmjöl blandade jag i knappt 2 dl lingon. Deg tre med rågmjöl/lantmjöl blandade jag i 2 dl blåbär.
Det blev även lite linfrön och solroskärnor i degen.
Måste säga att det blev riktigt gott. Och nyttigt skulle jag tro. Det är i varje fall inge kemikalier i mitt bröd.
(Tanken med min blogg är att det ska vara bilder tagna med min riktiga kamera. Men i kväll var jag lat efter ett motionspass så bakning, det fick bli några med mobilen.)
Bullarna just rullade
Blåbärsbullarna på plåten.
I väntan på att komma in i ugnen
Lingonbröden i förgrunden, traditionella i bakgrunden.
Ser de inte goa ut?
Så blev blåbärsmackorna.
2 kommentarer:
Vilken bagare du är! Blåbärsbullarna skulle jag gärna vilja jag ha receptet på, jag har plockat mera blåbär än jag vet vad jag ska göra med ;-)
Trevlig helg!
/ maria
Receptet är hemligt;)
Ett paket jäst, 50 g margarin, en påse mjöl, här blandade jag rågmjöl och lantmjöl, 3 mått salt, 1 liter vatten, 2 dl blåbär, 2 nävar linfrö.
Blanda och grädda. Svårare än så är det inte.
Skicka en kommentar