VÄLKOMMEN HIT

Allt på ett ställe.
Jag kommer i fortsättningen att finnas på sportlampan.se

onsdag 26 oktober 2011

Test av LED-pannlampor

Det blir bara mörkare och mörkare om dagarna. För att kunna träna utomhus efter normal arbetstid åtgår det  bra lyse.
De senaste vintrarna när jag åkt längdskidor har jag använt en Petzel MYO XP. Den har räckt till hyfsat när det varit snö. Den kostar ca 1000 kr att köpa.
Men i och med att jag åker mycket rullskidor och MTB räcker den inte till. Jag letade för ett tag sedan efter något bättre. Men ska man ha något som lyser hyfsat bra måste man lägga 3 - 4 000 kr. Känns lite mycket för en motionär. Så jag tog och letade runt lite bland mina kontakter runt om i världen.
Då hittade jag Sanguan, ett Kinesiskt företag. Vadå Kinaskräp säger ni, men det mesta av elektronik tillverkas i Kina i dag. 
Sanguan är även stora på dyklampor så de vet vad vattenskyddat är. 


Jag fick åskådare vid min vetenskapliga test. Till höger är dyklampans kägla.


Sagt och gjort, jag tog hem tio lampor, tänkte att jag ska ha ett par själv och kanske kan sälja de andra. Men jag fick bara en kvar till mig själv. Så efter lite vånda beställde jag hem ytterligare 25 st. Redan innan de var hemma hade jag bokningar på 35 st. Så nu är ytterligare ett stort antal på väg hem.
Ju vitare en LED-lampa lyser desto bättre är lysdioden. Nackdelen med alla LED-lampor är att de lyser med full effekt till batteriet nästan är slut, då slocknar de. De gamla torrbatterierna sjönk i spänning direkt efter första påslaget. Men de här batterierna tål att laddas trots att de inte är tomma.
Jag passade även på att köpa hem ett par dyklampor. Alla lamporna håller mycket hög kvalité, de är vattentäta, självklart CE märkta. I kväll gav jag mig ut med lamporna och kameran, i regnet ska tilläggas. Samtliga bilder nedan är tagna med samma inställningar på kameran.
Samtliga bilder här är helt oredigerade. Alla har samma tid, bländare och avstånd. Nu valde jag att lägga dem rätt mörkt, annars hade de med N-1000 lampan blivit överexponerade.


Pezel lampan, ljuset ligger ca 5 m bort. Denna lampa åkte jag skidor med i vintras. 
Batterierna är helt nya i lampan.

Bilden är tagen med Pezel lampan. Trädet till höger är 10 meter bort.Här är pannlampan N-1000 från Sanguan

Pannlampan med käglan på 5 - 6 meters avstånd, samma ställe som översta PezelbildenDenna bild är tagen med dyklampan, som är lite starkare än pannlampan.

Kvalitén på de här lamporna klassar jag som hög. Lystiden på pannlampan i starkaste är över 3 timmar, 30 timmar på låga effekten. 
När man möter en bil på kurviga vägar syns ofta lyset på på trädtopparna långt innan man ser bilen. När jag åker rullskidor och ser lyset från mötande bilar så brukar jag lysa upp mot träden. Bilisterna bländar då av, känns rätt kul när de så kommer fram och får se en ensam liten rullskidåkare.
Min slutsats: Varför ska du betala 3 - 5 000 kr för en lampa när du kan köpa denna för 660 kr plus frakt. Du får ett års skriftlig garanti, kvitto med moms specificerat. Lampan är på 1000 lumin.
Lampa, laddbart batteri, laddare och huvudsele ingår. 


Jag kommer att öppna en betaltjänst från PayPal på min andra hemsida, www.vagkonsult.se

Lamporna kommer förpackade i snygg kartong
Robust och vattensäkrad

Så nu kan du inte skylla på mörkret för att undvika träna utomhus.

2 kommentarer:

Maria G sa...

Ditt "kinaskräp" ser ju ut att hålla riktigt hög klass vad gäller ljusstyrka. Kanske något att funder på inför vinterpromenaden...
/ maria

projektfoto sa...

Verkligen, du kommer att se betydligt bättre med denna lampa.