VÄLKOMMEN HIT

Allt på ett ställe.
Jag kommer i fortsättningen att finnas på sportlampan.se

torsdag 25 augusti 2011

Bakning av matbröd

Så har jag bakat en ny omgång matbröd.


Jag ledsnade på allt köpebröd med massor av konserveringsmedel, som dessutom kostar en förmögenhet. 
Droppen var när en bit morotslimpa blev liggandes i skafferiet några veckor. Den var lika fin som när vi köpte den.
Så för dryga året sedan bakar jag matbrödet själv. I början var det lite missar, med fel temperatur på vattnet mm. Men nu rullar det på rätt smärtfritt. Hitintills har jag mest gjort enligt recepten på påsarna, fast blandat i  lite kryddor, solroskärnor, pumpakärnor, russin mm.
Men i kväll gjorde jag ett större steg för mig.
Första degen blev som vanligt. Deg två med rågsiktsmjöl blandade jag i knappt 2 dl lingon. Deg tre med rågmjöl/lantmjöl blandade jag i 2 dl blåbär.
Det blev även lite linfrön och solroskärnor i degen.


Måste säga att det blev riktigt gott. Och nyttigt skulle jag tro. Det är i varje fall inge kemikalier i mitt bröd.


(Tanken med min blogg är att det ska vara bilder tagna med min riktiga kamera. Men i kväll var jag lat efter ett motionspass så bakning, det fick bli några med mobilen.)



Bullarna just rullade

Blåbärsbullarna på plåten.

I väntan på att komma in i ugnen

Lingonbröden i förgrunden, traditionella i bakgrunden.

Ser de inte goa ut?

Så blev blåbärsmackorna.


2 kommentarer:

Maria G sa...

Vilken bagare du är! Blåbärsbullarna skulle jag gärna vilja jag ha receptet på, jag har plockat mera blåbär än jag vet vad jag ska göra med ;-)
Trevlig helg!
/ maria

projektfoto sa...

Receptet är hemligt;)
Ett paket jäst, 50 g margarin, en påse mjöl, här blandade jag rågmjöl och lantmjöl, 3 mått salt, 1 liter vatten, 2 dl blåbär, 2 nävar linfrö.
Blanda och grädda. Svårare än så är det inte.