VÄLKOMMEN HIT

Allt på ett ställe.
Jag kommer i fortsättningen att finnas på sportlampan.se

onsdag 24 augusti 2011

Vildsvin

Den här bloggen var tänkt att handla om dagens MC-resa genom norra Östergötland.
I stället blir det lite bilder på Vildsvin.


Jag har under många år sett spår i skogen av vildsvin. Men aldrig sett något frigående i Sverige. På skoj har jag sagt att det är bara hjärnspöken, så ofta som jag är ute i skogen och på vägarna.


Vi började åka MCn efter en färjetur över till Stegeborg, som ligger 1,5 mil syd-öst om Söderköping. Där finns Stegeborgs Trädgårdshotell. Det var enormt fina gräsmattor med äppelträd i. Plötsligt ser vi massor av djur i trädgården. Tanken som kommer, ja ha, de har vildsvin går där. Men så kommer vi båda på, det är inget häng, de är vilda. Vi kastar oss av MCn och tar fram kameran. Nu hade inte jag räknat med att plåta djur så jag hade normalzoomen på 24-70. Vilket gör att de blev rätt små på bilderna. Men här är de ändå.
Vi räknade till 17 - 20 djur. Efter besöket i trädgården med goda äpplen gick de upp i ekskogen.


Det fanns några riktigt stora djur. Dem vill jag inte ha framför framhjulet.Tror inte markägaren blir särskilt glad när de får se sin fina gräsmatta uppbökad så här under bortre trädet.

3 kommentarer:

billman sa...

Jahaja, trodde jag hade gett en komentar. Då börjar vi om. Måste vara kul att se så många på en gång. jag har bara sett ett, och det sprang framför bilen. Synd att du inte hade 70-200an på eller? Härligt att du fick lite bilder åndå. Än så länge har vi dom på behörigt avstånd hemma.

strandskatan sa...

hahaha! Häftigt!
Vilka djur! och roligt att du hann fånga några!
Hälsningar Halina

projektfoto sa...

Tack Bill och Halina för att ni tog er tid att kommentera min blogg.
Det var inte lång tid jag hade på mig.
Bill, de förökar sig snabbt, så de kommer snart även till er.