VÄLKOMMEN HIT

Allt på ett ställe.
Jag kommer i fortsättningen att finnas på sportlampan.se

fredag 19 augusti 2011

Motorcykelåkning

I dag hade jag ett enkelt jobb att utföra som endast krävde en skruvmejsel, lödpenna och voltmeter ca 320 km hemifrån. Min tanke var att ta motorcykeln dit då jag inte åkt så mycket i år.
På grund av allt regnade blev det inga bilder tagna i dag. Men då min blogg bör innehålla bilder lägger jag med MC bilder från Adventure days i Säfsen 2011, de hänger inte riktigt ihop med min text, men handlar ändå om MC åkning i ruggigt dåligt väder.


Tur att jag inte har någon korvkiosk MC utan en som klarar alla väderlekar.


När jag vaknade i morse var det blå himmel med strålande sol, fast lite kallt. Sagt och gjort, det blev MC'n. 
Packade med nödvändiga verktyg, lite kläder och kameran.
Jag kom iväg planenligt. Men efter ca 100 km såg jag moln i horisonten söder ut. Efter ytterligare 50 km stannade jag och tankade, då var molen tjocka. Så solglasögon av och tjockare handskar på. Regnet satte igång nästan omedelbart, det var inget stilla vårregn precis, det öste ner regn i 8 timmar.


Här gällde det att åka en bana i slalombacken när regnet öste ner, jag klarade det utan grusdäck. (inte jag på bild.

Regnet vräkte ner hela dagen, jag gjorde ett stopp i Mullsjö med jobb och lunch, så hemresa igen. Jag ville åka västra sidan om Vättern och följde min GPS. Så det blev via Skövde, i den väderleken åker man bara och och bryr sig inte så mycket om bästa vägen.

Körövning i slalombacken.

När jag började åka MC köpte jag rätt billiga kläder. Enligt säljaren skulle de skydda mot regn. Men efter någon timme i regn var jag sjöblöt. 
I höstas köpte jag Rukkakläder med GoreTex. Visst de var väldigt dyra, men säljaren lovade att jag skulle hålla mig torr.
Vid dagens 500 km åkning i ösregn fick kläderna verkligen visa vad de går för. Tyvärr läckte det in via halsen som gjorde mig blöt överst på kroppen. Men det anser jag inte vara klädernas fel. Benen och rumpan var absolut torr. Här ser man skillnad på kläder för 3 000 kr och 11 000 kr. Har man en MC som kan köras i alla väder ska man väl ha kläder som även klarar det. Lägger man 150 000 kr på en MC är väl inte 10 000 kr för hälsan så mycket.

I Säfsen fick vi träna på att åka på en planka, bra för balansen. Gör man fel så..
...går det inte så bra. ( Inte jag på bilden)

Jag är fascinerad över att ett tyg med Gore Tex klarar att inte släppa igenom regnvatten och man inte blir kondensig på insidan.
Mitt råd, visst är det dyrt att köpa RUKKA, men det blir ändå dyrare att köpa billigt om man nu vill åka i alla väder. Tyvärr kostade mina stövlar en hel del, men de har inte GoreTex, så jag fick hälla ut vatten ur dem.
Så tappar man en del sikt pga allt vatten som kommer på visiret, det bildas även kondesn på insidan ibland.

På tal om dåligt väder, det hade vi i Säfsen. Dikena var väldigt kladdiga vilket den här killen fick erfara, men det gjorde landningen rätt mjuk och behaglig.
Det hände inte så mycket mer än att han fick tvätta hojen lite extra.

Det var många som hjälpte till att få upp MC'n på vägen igen.

Inga kommentarer: