VÄLKOMMEN HIT

Allt på ett ställe.
Jag kommer i fortsättningen att finnas på sportlampan.se

måndag 22 augusti 2011

Idrott i regn

Vissa personer vågar knappt titta ut när det regnar. Andra ger sig obehindrat ut i ösregn för att tävla eller ännu värre bara träna.


Jag kan tycka det är lite motigt att sticka ut på ett träningspass när regnet öser ner, men är man väl ute gör det inte så mycket. När man springer orientering är det rätt obehagligt när man  springer in i första vattenpölen eller första våta lövskogen, men sen bryr man sig inte.


I kväll tog jag ett pass på rullskidorna med regnet hängandes i luften. Snart nog började det att ösa ner regn. Dessutom motvind under lång sträcka, gjorde att träningspasset blev väldigt tungt. Men det kan ju vara bra för framtiden att träna hårt. Om det är 1 mm vatten på vägen bör rullskidorna skyffla bort ca 2 m3 på den sträckan jag åkte.


Har man bara rätt kläder som inte börjar streta eller blir kalla trots att de är våta gör det ju inget. Väl hemma igen kan man ta en skön dusch. Mina sportglasögon skyddar väldigt bra även mot regn.
Har du inte vågat dig ut och tränat i regnet så tycker jag att du ska testa. Fast i dag kändes det lite kallt i kortbyxor och kortärmad T-shirt.Nu har jag av förklarliga skäl inga bilder på min träning i dag. Så i stället väljer jag några bilder från ungdomarnas start i AXA-stafetten under inledningen av O-Ringen 2011. Även de fick uppleva resterna av tidigare kraftigt regn.

2 kommentarer:

Maria G sa...

Vatten, bara vanligt vatten. Inte så farlig, men som sagt lite obehagligt innan man kommit igång...
Jag var och lyssnade på en föreläsning med längdskidåkaren Gunde Swan för några år sedan. Han berättade om sin taktik att alltid ge sig ut och träna oavsett väderlek. Med de erfarenheterna av varierande väder var han många gånger bättre förberedd än sina medtävlare när det gällde att prestera bra i tungt före.

Fortsatt trevlig vecka!
...med eller utan regn.
/ maria

projektfoto sa...

Tack Maria för din kommentar.
Visst ger man sig ut oavsett väder, men inte när det är åska, då blir jag hemma.
C